Oláh Marcell
pszichológus

“Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.

Weöres Sándor: A teljesség felé

Magamról

Oláh Marcell vagyok, 2021-ben szereztem pszichológus diplomát a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia specializáción. Jelenleg DSZIT (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) terapeutának tanulok.

Önkéntesként több évig vezettem zeneterápiás csoportokat a Vadaskert Gyermekpszichiátrián, valamint a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Intézetében. Jelenleg gyerekekkel dolgozom, az egyéni kliensek mellett iskolapszichológusként. 

Munkámban gyakran nyúlok relaxációs, imaginációs, művészet és zeneterápiás elemekhez, melyek közül az utóbbi igen közel áll a szívemhez. Úgy gondolom, hogy igazán hatékony segítséget gyerekeknek csak a szülőkkel együttműködve tudok nyújtani, így igyekszem mindig jó és partneri kapcsolatot kialakítani a hozzám forduló szülőkkel. Munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem. 

A pszichológusi hivatás mellett énekesként dolgozom a Szent Erfém Férfikarban. Az ISON Kulturális Központban tartott zenés-művészetterápiás gyermek foglalkozásokon ezt a két arcomat igyekszem egyesíteni.

Tanulmányaim